Wat je ver haalt is lekker……

Mensen die alleen zijn en een partner zoeken hebben een heleboel wensen. Voor betere slagingskansen is het soms beter om er een paar los te laten. Afstand is bijvoorbeeld zo’n ding. Als jouw zoekgebied maximaal 25 km is, dan valt die leuke kandidaat op 26 km buiten de boot, die kandidaat komt geheel niet in beeld. Jammer, want dat kan natuurlijk wel net de man of vrouw zijn die goed bij je zou kunnen passen. Het gezegde “wat je ver haalt is lekker” is niet voor niets bekend geworden.

Als het allemaal zo gemakkelijk was, was je al lang onder de pannen, dus is het volstrekt duidelijk dat je het niet meer in je directe omgeving moet zoeken. Afstand is een van de partnerwensen waar desondanks toch veel waarde aan wordt gehecht. Bij oudere mensen is dat ook wel te begrijpen: de kinderen en familie wonen in de buurt dus ik heb ver van huis niets te zoeken; wat als ik straks mijn rijbewijs in moet leveren; ik wil geen weekendrelatie, en zo zijn er nog veel meer redenen.

Maar waar gaat het nou eigenlijk om? Om de liefde dus. Hoe vaak gebeurt het niet dat 2 mensen elkaar leren kennen op een buitenlandse vakantie, zij uit Noord Holland, hij uit de Achterhoek. Op papier hadden ze daar nooit voor gekozen: veel te ver weg. Maar wat is ver? In Canada rijden ze anderhalf uur voor een gezellig etentje in het dichtstbijzijnde restaurant.

Durf om de hoek te kijken, durf het vertrouwen te hebben, dat ook als het rijbewijs ingeleverd is, er altijd de bus en de trein nog zijn. Want het gaat er toch om dat je wens om een leuke partner te vinden in vervulling gaat. Sommige mensen hebben geluk: ze slagen met hun eerste of tweede ontmoeting en ook nog eens lekker dicht in de buurt De meeste anderen bereiken hun doel alleen als ze bepaalde wensen los kunnen laten. Kun jij de afstand los laten? Dan is de kans vele malen groter dat ook jij je doel bereikt: de liefde.