Vrouwen zijn veel kritischer op uiterlijk dan mannen

“Nee hoor, het is niets geworden. Ik zag het al meteen toen hij binnen kwam waar we afgesproken hadden. Niet te geloven, waar zal ik beginnen: hij had een snor, een veel te grote neus en flaporen, gebit dat op en neer klapperde en dat écht niet dagelijks werd schoongemaakt zo te zien. En dan zal ik het even nog niet hebben over het ongestreken overhemd, zijn rode trui en goudgele pantalon daaronder. Daar kwamen toen hij zat ook nog eens die witte sportsokken onder vandaan. En ik snap dat niet want op de foto zag hij er best redelijk uit.”

Dit zou zomaar een reactie kunnen zijn van een vrouw die niet tevreden is over de kandidaat waarmee ze een afspraak had. Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau onder 1000 deelnemers, blijkt dat vrouwen die op date gaan vaker teleurgesteld zijn over het uiterlijk van de man dan andersom. En dat heeft dan vooral te maken met het feit dat oude en gedateerde of bewerkte foto’s gebruikt worden. Dat doen die vrouwen overigens zelf ook hoor. Maar daar lijkt de man zich minder druk over te maken. Maar liefst 20% gebruikt een jonger uitziende foto uit de oude doos.

Wat moeten we hieruit concluderen? Mannen zien graag een mooie vrouw, maar als die allemaal al onder de pannen zijn, kan hij ook blij zijn met een leuke vrouw die bij het uitreiken van uiterlijk schoon niet op de allereerste rij heeft gestaan. In tegenstelling tot de vrouw, want die wil alleen maar een mooie man. We zien dat de jeugd dit goed oppakt en de meeste jonge mannen besteden dan ook nadrukkelijker aandacht aan uiterlijke verzorging. Er komen ook steeds meer verzorgingsproducten voor mannen op de markt, mannen gaan de grijze sprieten te lijf, harsen hun borst, armen, rug, gebruiken make-up en ga zo maar door.

Het tijdperk van de paradijsvogels is duidelijk aangebroken: een minder aantrekkelijke verschijning is dodelijk op de datingmarkt. Dus mannen, je krijgt maar één keer de kans om een goede indruk te maken, grijp die dan ook met beide handen aan. Hoe doe je dat? Vraag je zus of een vriendin mee als je kleding gaat shoppen, ga vaker naar een goede kapper, koop eens een nieuwe bril, of beter nog 3 voor de prijs van 1 in de aanbieding. Laat bij een fotograaf een mooie en professionele profielfoto maken die goed lijkt en waar je niets aan hoeft te veranderen.

Uit hetzelfde onderzoek is ook gebleken dat veel mensen een loopje nemen met de waarheid. Dat is niet alleen oneerlijk maar ook dom. Daar komt je date écht wel achter bij een ontmoeting en ook dan haakt zij meteen af. Wég kans. Opnieuw een teleurstelling en dat overkomt 46% van de vrouwen.

Bij een relatiebureau loop je veel minder kansen op een teleurstelling. Je weet vooraf al een heleboel over iemand en wij zorgen voor goed lijkende en niet bewerkte foto’s zodat je een representatief en eerlijk beeld krijgt van iemand. Geen teleurstellingen dus hierover én…. Er hoeft dan alleen nog maar een goede klik te zijn!