Steeds vaker melden zich ouderen op gevorderde leeftijd bij ons. De datingsite niet hun ding. Ouderen willen een telefoonnummer, iemand om tegen te praten. Zij hebben vaak niets met de snelle wereld van de smartphone, tablet of laptop.

En zo gek is dat niet. Per slot van rekening zijn zij opgegroeid met persoonlijk contact, en dat maakt alles veel waardevoller en bestendiger. Hoe fijn is het om gewoon iemand te bellen en gezellig te kwebbelen aan de telefoon, of samen bij een kopje koffie de wereldzaken én de kleine alledaagse dingen te bespreken.

Als ouderen de wens hebben om hun laatste jaren samen met een nieuwe partner door te brengen vinden ze een warm welkom bij Stichting Date. En ook al is het maar voor een paar jaar, ze hoeven tóch geen toekomstplannen meer te maken, alleen samen leuke dingen doen en elkaar prettig gezelschap bieden.

Zij hebben niets meer te verliezen in de herfst van het leven. Wat houd ze tegen om in het diepe te springen en weer een beetje geluk te vinden? Nou, van alles: kinderen die bang zijn dat pa zijn laatste centjes naar een andere vrouw brengt of dat ma een vriend binnen haalt die haar vruchtgebruik op de woning komt delen. Angst om de “verkeerde” tegen het lijf te lopen, om wat de familie en de buren ervan zullen denken en gaan roddelen, of dat de nieuwe partner niet in de smaak valt.

Angst is een slechte raadgever. Als je ouder bent heb je niets meer te verliezen dan je leven. Ga genieten van de tijd die je nog hebt en kom bij ons een leuke nieuwe partner ontmoeten. Ervaar zelf hoe het voelt om weer verliefd te worden, om weer ergens naar uit te kunnen kijken en maak van die laatste jaren een waardevolle tijd om nooit meer te vergeten. Echt, je hebt niets meer te verliezen. Dus wat let je?

Oud stelletje gepensioneerd