Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die er anders over denken, maar in de regel kan bijna iedereen deze stelling onderschrijven. Wat heb je aan geld, als je niet gelukkig bent, wat heb je aan een mooi huis als je er alleen in woont en je eenzaam voelt.

Liefde komt niet vanzelf, daarin moet je investeren. Als jij om je heen kijkt en ziet dat het er op lijkt dat het bij een ander altijd van een leien dakje gaat, dan zie jij wellicht alleen dat het gras bij de buren altijd groener is. Neem maar van mij aan: ook dáár is en wordt dagelijks aan de weg getimmerd.

Verliefdheid maakt de weg vrij voor de liefde. Wie verliefd is maakt een ontwikkeling door, waarbij een aantal hormonen jou op die “roze wolk” zetten: je bent meer dan ooit bereid om water in de wijn te doen, dingen voor die ander over te hebben. “Liefde maakt blind” heet dit in de volksmond. Dat is helaas een noodzakelijk kwaad om alle neuzen de goede kant op te krijgen, om jouw verliefdheid te transformeren naar liefde.

Liefde is uiteindelijk alles wat telt. Het geeft je troost en kracht in moeilijke tijden, het maakt je blij, gelukkig en tevreden met kleine dingen. Het geeft je doorzettingsvermogen om je levensdoelen te bereiken en vertrouwen in een fijne toekomst. Wie wil dat nou niet.

Linksom of rechtsom, je moet er op vertrouwen, dat ook bij jou de liefde op je pad zal komen. En soms heb je een klein beetje hulp nodig, zoals bij Boer zoekt Vrouw. Hoe mooi kan het zijn! Er hoeven alleen maar de juiste mensen op je pad te komen. En daar kunnen wij voor zorgen.

Koppel houdt handen vast