Liefde is een werkwoord

Een gezegde dat wij in de personal dating al tientallen jaren bezigen: “Liefde is een werkwoord”. Wat we hier eigenlijk mee willen zeggen, dat is dat je er zelf óók iets voor moet doen in de meeste gevallen. Het komt bijna nooit zomaar uit de lucht vallen. Voor de happy few misschien in eerste instantie, maar ook om de relatie in stand te houden en tot bloei te brengen moet je investeren.

Als we ons beperken tot het aangaan van de relatie, die groei en bloei bewaren we maar even voor later, dan zien we dat het niet meer vanzelfsprekend is om de juiste partner te ontmoeten. Vooral mensen die een nieuwe start maken ondervinden dat. Je bent wat minder mobiel (denk je) omdat je gesetteld bent in een bepaalde regio of omgeving, je kinderen gaan daar naar school, je bejaarde ouders wonen in de buurt, je budget is er nou niet echt naar om elk weekeinde naar de andere kant van het land te reizen. Tja, allemaal beperkingen en er zijn er wellicht nog veel meer.

Je weet ook heel goed wat je niet meer wilt. Toch ben je teleurgesteld en heeft de zoektocht in de eigen omgeving niets opgeleverd, je date avonturen via de datingsite waren niet om over naar huis te schrijven of soms ronduit beroerd omdat hij niet degene was die hij zei te zijn, omdat zij een gedateerde foto gebruikte , omdat hij niet op kwam dagen op de afspraak of omdat je er gewoon niet in slaagde om de dames tot een afspraak te verleiden. Wat je dan wél wilt, staat vaak niet helemaal duidelijk op je netvlies. Maak daarom als voorbereiding voor je nieuwe zoektocht een bucketlist: een lijstje van wat je nou echt graag zou willen voor je verdere leven. Geen eisenpakket in de zin van : zij moet jonger zijn dan ik of hij mag geen baard of snor, maar gewoon hoe jij graag wilt dat je leven er straks uit gaat zien.

Je hebt zelf wellicht al een heleboel “werk” verricht en omdat je nu mijn blog leest, ga ik er gemakshalve maar van uit dat het resultaat nog steeds uitblijft. Er moeten nieuwe investeringen gedaan worden, er moet weer “gewerkt” worden om het gewenste doel te bereiken. Er is “werk” aan de winkel: maak een afspraak met een van onze consulenten of vul het contactformulier in. Schrijf je in, betaal de bijdrage voor de dienstverlening en spring samen met je consulente in het diepe. Deze investeringen volstaan om dichter bij je doel te geraken en wie dit “werk” aangaat, zal merken dat er wat kan gaan veranderen in het leven.