Geef het niet zo gauw op

Daten is een zaak van veel geduld en vooral voor mensen die al een relatie achter de rug hebben. Je weet precies wat je niet meer wilt want juist die herinneringen blijven vaak het langst hangen.

Geduld is bij daten een schone zaak. Regelmatig komt er een voorstel. Dat is altijd van een kandidaat die bij je partnerwensen past, maar dan moet het nog tot een ontmoeting komen. Helaas slagen kandidaten er soms  al in om een bijna zekere afspraak al bij het eerste telefoontje voortijdig te torpederen. Erg ontmoedigend natuurlijk want ja, het ligt altijd aan die ander.

Als je dan na maanden of soms zelf jaren armoedig rondhangen op diverse datingsites bij een relatiebureau aanklopt, dan is het niet zo dat  de volgende dag de prins op het witte paard of de droomprinses voor de deur staat. Waar jij al heel lang over doet kunnen wij écht niet binnen de kortste keren wél voor elkaar krijgen. Op een enkele uitzondering na dan, en die bevestigt de regel.

Komt het wél tot een ontmoeting, dan moeten je eigen zintuigen het werk doen: voel je je een beetje aangetrokken tot de kandidaat, is er sprake van een geanimeerd gesprek na de moeilijke eerste minuten,  raak je geboeid, voel je je blij? Toppie, dan zit er vast een vervolgafspraak in.

Niets van dat alles? Teleurstelling? Praat zij alleen maar over zichzelf en kun je er geen speld tussen krijgen? Schuift hij steeds dichter naar je toe en voelt dat ongemakkelijk? Of hebben jullie bij de eerste aanblik al meteen iets van : dat gaat ‘m helaas niet worden?

Heb geduld, geef het niet zo gauw op. Ga pas met iemand in zee als het aan alle kanten goed voelt. En soms kost dat meer tijd dan ons allemaal lief is. Laat jezelf bemoedigen door je consulente, en hou vertrouwen. Wij zullen er altijd alles aan doen zodat jij jouw doel zult bereiken. Geef de moed niet op en geef de tijd een kans.