Eenzaam of alleen

Iemand die eenzaam is of zich zo voelt hoeft niet noodzakelijk alleen te zijn. Ook in gezelschap en onder de mensen kun je je eenzaam voelen. En ben je alleen, dan kún je ook eenzaam zijn, maar dat hoeft helemaal niet en heb je genoeg aan je vrienden. Eenzaam en alleen zijn twee woorden die veel met elkaar gemeen hebben, maar niet per se samen hoeven te gaan. Eenzaam is niet hetzelfde als alleen en omgekeerd.

Toch zijn er met name onder singles veel mensen die met beide te maken hebben. Een combinatie van eenzaam en alleen is zwaar om te dragen. Zeker ook omdat de oplossing zo voor de hand lijkt te liggen: met een fijne partner ben je niet meer alleen, krijg je het fantastische gevoel dat er iemand in je leven is waar je graag mee samen bent en die jou het gevoel geeft dat je belangrijk bent. Zo verdwijnen dus ook de gevoelens van eenzaamheid. Maar oh, die stap is zo groot, en mogelijke kandidaten zijn in geen velden of wegen te bekennen.

Bellen of mailen naar een bureau of coach is een hele hoge drempel. Betalen voor de dienstverlening is de volgende drempel: waarom betalen voor de liefde als anderen het geluk hebben dat ze er zó maar tegenaan lopen. Privacy dan? Je wilt toch zeker niet voor heel Nederland te koop staan op de datingsite. Allerlei bezwaren stapelen zich op en er gebeurt dus wéér niets.

Eenzaam en alleen is wat blijft, je bent weer terug bij af. Kom, pak onze uitgestoken hand en met een klein beetje hulp kunnen er snel kandidaten op je pad komen die óók op zoek zijn naar iemand, misschien wel naar jou. Zet je bezwaren aan de kant, laat je door ons bemoedigen om een nieuwe weg in te slaan en krijg weer een fijn leven.