Donkere dagen en het Feest van het Licht

Kerst en de jaarwisseling naderen met rasse schreden, voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Wellicht behoort u ook tot de groep mensen die daar beslist niet reikhalzend naar uitkijkt. Het Feest van het Licht heeft voor sommige mensen een donker randje en soms zou je willen dat die tijd zo snel mogelijk voorbij is. Wie geen partner heeft voelt dat in deze tijd vaak sterker dan ooit.

De een zit nog in een rouwproces, de ander is al 15 jaar alleen en heeft gewacht tot de kinderen de deur uit waren, weer een ander wacht nog steeds op. Voor de een is het nog te vroeg misschien, de ander is zo aan het alleen zijn gewend dat het moeite kost zich een leven mét een partner voor te stellen. Maar geloof me, het is écht een meerwaarde in je leven.

Verreweg het grootste deel van de Nederlanders ervaart het leven mét een partner als veel prettiger dan zonder. En toch zijn er 2,5 miljoen singles. Voor een deel heeft dat natuurlijk te maken met de economische onafhankelijkheid van de single, maar ook deze tijd speelt een grote rol: het wordt steeds moeilijker om potentiele kandidaten te vinden en te ontmoeten, maar ook vragen wij steeds meer van die partner, steeds vaker vinden we onszelf belangrijker. En dat, terwijl het toch vooral om liefde gaat. Wel of geen liefde, genegenheid, intimiteit, levensvreugde.

Voor wie graag iemand wil leren kennen om een fijn en goed leven mee op te bouwen, is er Stichting Date: directe en persoonlijke kennismakingen met mensen die ook een partner zoeken voor een duurzame man-vrouw relatie. Wij kennen onze cliënten, hebben ze allemaal gezien en gesproken, en kunnen u daarom passende voorstellen doen en u een handje toesteken voor een fijner Kerstgevoel.

Ik wens u een zalig Kerstfeest, een gelukkig Nieuwjaar en wil u hoop geven dat er altijd kansen zijn als u het écht graag wilt. En ook na de feestdagen bent u welkom om het goede voornemen voor het nieuwe jaar in de praktijk te brengen, zodat u in 2016 niet meer alleen zit in de mooiste tijd van het jaar.